Volta Ciclista a Catalunya

Vu Wikipedia
Wiesselen op: Navigatioun, sichen
Soccer stub.svg Dëse Sportsartikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir Hëllef braucht beim Schreiwen, da luusst bis an d'FAQ eran.

D'Volta Ciclista a Catalunya ass eng Etappecourse déi zanter 1911 a Katalounien gefuer gëtt.

D'Volta gëtt vun der Vëlosektioun vun der Unió Esportiva de Sants organiséiert. D'Unió Esportiva de Sants ass de 26. Abrëll 1922 gegrënnt ginn. Si ass aus der Fusioun vun de véier Entitéiten Internacional CF, Centre Sports de Sants, Club Ciclista Nou Velòdrom de Sants a Velo Club Sants entstanen.

D'Unió Esportiva de Sants an hir Vëlossektioun hunn hire Sëtz zu Barcelona, am Häerz vum Stadvéirel Sants.

Am Joer 1940 huet de Lëtzebuerger Christophe Didier d'Volta gewonnen an de Mett Clemens war zweete ginn.

Zanter 2005 gehéiert dës Course zu der Serie vum UCI ProTour.

D'Gewënner[änneren | Quelltext änneren]

1911 : Sebastián Masdeu Flag of Spain.svg Spuenien
1912 : José Magdalena Flag of Spain.svg Spuenien
1913 : Juan Martí Flag of Spain.svg Spuenien
1920 : Joseph Pelletier Flag of France.svg Frankräich
1923 : Maurice Ville Flag of France.svg Frankräich
1924 : Mus Miguel Flag of Spain.svg Spuenien
1925 : Mus Miguel Flag of Spain.svg Spuenien
1926 : Víctor Fontan Flag of France.svg Frankräich
1927 : Víctor Fontan Flag of France.svg Frankräich
1928 : Mariano Cañardo Flag of Spain.svg Spuenien
1929 : Mariano Cañardo Flag of Spain.svg Spuenien
1930 : Mariano Cañardo Flag of Spain.svg Spuenien
1931 : Salvador Cardona Flag of Spain.svg Spuenien
1932 : Mariano Cañardo Flag of Spain.svg Spuenien
1933 : Alfredo Bobet Flag of Italy (1861-1946).svg Italien
1934 : Bernardo Rogora Flag of Italy (1861-1946).svg Italien
1935 : Mariano Cañardo Flag of Spain.svg Spuenien
1936 : Mariano Cañardo Flag of Spain.svg Spuenien
1939 : Mariano Cañardo Flag of Spain.svg Spuenien
1940 : Christophe Didier Flag of Luxembourg.svg Lëtzebuerg
1941 : Antonio Andrés Sancho Flag of Spain.svg Spuenien
1942 : Federico Ezquerra Flag of Spain.svg Spuenien
1943 : Julián Berrendero Flag of Spain.svg Spuenien
1944 : Miguel Casas Flag of Spain.svg Spuenien
1945 : Bernardo Ruiz Flag of Spain.svg Spuenien
1946 : Julián Berrendero Flag of Spain.svg Spuenien
1947 : Emilio Rodríguez Flag of Spain.svg Spuenien
1948 : Emilio Rodríguez Flag of Spain.svg Spuenien
1949 : Emile Rol Flag of France.svg Frankräich
1950 : Antoni Gelabert Flag of Spain.svg Spuenien
1951 : Primo Volpi Flag of Italy.svg Italien
1952 : Miguel Poblet Flag of Spain.svg Spuenien
1953 : Salvador Botella Flag of Spain.svg Spuenien
1954 : Walter Serena Flag of Italy.svg Italien
1955 : José Gómez Moral Flag of Spain.svg Spuenien
1956 : Aniceto Utset Flag of Spain.svg Spuenien
1957 : Jesús Loroño Flag of Spain.svg Spuenien
1958 : Richard Van Genechten Flag of Belgium (civil).svg Belsch
1959 : Salvador Botella Flag of Spain.svg Spuenien
1960 : Miguel Poblet Flag of Spain.svg Spuenien
1961 : Henry Duez Flag of France.svg Frankräich
1962 : Antonio Karmany Flag of Spain.svg Spuenien
1963 : Joseph Novales Flag of France.svg Frankräich
1964 : Joseph Carrara Flag of France.svg Frankräich
1965 : Antonio G. Moral Flag of Spain.svg Spuenien
1966 : Ariel den Hartog Flag of the Netherlands.svg Holland
1967 : Jacques Anquetil Flag of France.svg Frankräich
1968 : Eddy Merckx Flag of Belgium (civil).svg Belsch
1969 : Mariano Díaz Flag of Spain.svg Spuenien
1970 : Franco Bitossi Flag of Italy.svg Italien
1971 : Luis Ocaña Flag of Spain.svg Spuenien
1972 : Felice Gimondi Flag of Italy.svg Italien
1973 : Domingo Perurena Flag of Spain.svg Spuenien
1974 : Bernard Thevenet Flag of France.svg Frankräich
1975 : Fausto Bertoglio Flag of Italy.svg Italien
1976 : Martínez Heredia Flag of Spain.svg Spuenien
1977 : Freddy Maertens Flag of Belgium (civil).svg Belsch
1978 : Francesco Moser Flag of Italy.svg Italien
1979 : Vicente Belda Flag of Spain.svg Spuenien
1980 : Marino Lejarreta Flag of Spain.svg Spuenien
1981 : Faustino Rupérez Flag of Spain.svg Spuenien
1982 : Alberto Fernández Flag of Spain.svg Spuenien
1983 : José Recio Flag of Spain.svg Spuenien
1984 : Sean Kelly Flag of Ireland.svg Irland
1985 : Robert Millar Flag of the United Kingdom.svg Groussbritannien
1986 : Sean Kelly Flag of Ireland.svg Irland
1987 : Alvaro Pino Flag of Spain.svg Spuenien
1988 : Miguel Indurain Flag of Spain.svg Spuenien
1989 : Marino Lejarreta Flag of Spain.svg Spuenien
1990 : Laudelino Cubino Flag of Spain.svg Spuenien
1991 : Miguel Indurain Flag of Spain.svg Spuenien
1992 : Miguel Indurain Flag of Spain.svg Spuenien
1993 : Álvaro Mejía Flag of Colombia.svg Kolumbien
1994 : Claudio Chiappucci Flag of Italy.svg Italien
1995 : Laurent Jalabert Flag of France.svg Frankräich
1996 : Alex Zülle Flag of Switzerland.svgEidelt Bild.jpg Schwäiz
1997 : Fernando Escartín Flag of Spain.svg Spuenien
1998 : Hernán Buenahora Flag of Colombia.svg Kolumbien
1999 : Manuel Beltrán Flag of Spain.svg Spuenien
2000 : José María Jiménez Flag of Spain.svg Spuenien
2001 : Joseba Beloki Flag of Spain.svg Spuenien
2002 : Roberto Heras Flag of Spain.svg Spuenien
2003 : José Antonio Pecharromán Flag of Spain.svg Spuenien
2004 : Miguel Ángel Martín Perdiguero Flag of Spain.svg Spuenien
2005 : Yaroslav Popovych Flag of Ukraine.svg Ukrain
2006 : David Cañada Flag of Spain.svg Spuenien
2007 : Vladimir Karpets Flag of Russia.svg Russland
2008 : Gustavo César Veloso Flag of Spain.svg Spuenien
2009 : Alejandro Valverde Flag of Spain.svg Spuenien
2010 : Joaquim Rodríguez Flag of Spain.svg Spuenien
2011 : Alberto Contador Flag of Spain.svg Spuenien
2012 : Michael Albasini Flag of Switzerland.svgEidelt Bild.jpg Schwäiz

Literatur zum Thema[änneren | Quelltext änneren]

  • Juan Plans Bosch: Volta ciclista a Catalunya, Sección de Ciclismo de la M. D. de Sants, Barcelona, 1976

Um Spaweck[änneren | Quelltext änneren]

UCI ProTour Courssen
Tour Down Under | Ronde van Vlaanderen | Vuelta Ciclista al País Vasco | Gent - Wevelgem | Amstel Gold Race | Tour de Romandie | Volta Ciclista a Catalunya | Critérium du Dauphiné Libéré | Tour de Suisse | Clásica Ciclista San Sebastián - San Sebastián | Tour de Pologne | Vattenfall Cyclassics | Eneco Tour | Grand Prix Ouest-France