Vuelta Ciclista al País Vasco 2009

Vu Wikipedia
Wiesselen op: Navigatioun, sichen
Stub W.svg Dësen Artikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir Hëllef braucht beim Schreiwen, da luusst bis an d'FAQ eran.

Déi 49. Editioun vun der Vuelta Ciclista al País Vasco gouf 2009 vum 6. Abrëll bis den 11. Abrëll gefuer. Se gouf vum Spuenier Alberto Contador gewonnen deen och zwou Etappe fir sech enscheede konnt. Hien huet domat d'Course zweemol hannerenee gewonnen.

Etappen[änneren | Quelltext änneren]

Etapp Datum Etappestied km Etappegewënner Generalklassement
1. 6. Abrëll Ataun 142 ESPESP Luis León Sánchez ESPESP Luis León Sánchez
2. 7. Abrëll Ataun-Villatuerta 169 RUSRUS Yury Trofimov ESPESP Luis León Sánchez
3. 8. Abrëll Villatuerta-Eibar 163 ESPESP Alberto Contador ESPESP Alberto Contador
4. 9. Abrëll Eibar-Güeñes 152 CHECHE Michael Albasini ESPESP Alberto Contador
5. 10. Abrëll Güeñes-Zalla 162 ITAITA Marco Pinotti ESPESP Alberto Contador
6. 11. Abrëll Zalla 24 (clm) ESPESP Alberto Contador ESPESP Alberto Contador

Generalklassement[änneren | Quelltext änneren]

Generalklassement
1. ESPESP Alberto Contador KAZKAZ Astana an 20h48'30’’
2. ESPESP Antonio Colom Mas RUSRUS Katusha + 30’’
3. ESPESP Samuel Sánchez ESPESP Euskaltel-Euskadi 53’’
4. AUSAUS Cadel Evans BELBEL Silence-Lotto 1'33’’
5. ESPESP Luis León Sánchez ESPESP Caisse d'Épargne 1'48’’
6. ITAITA Damiano Cunego Lampre 1'53’’
7. NEDNED Robert Gesink NEDNED Rabobank 1'57’’
8. AUSAUS Michael Rogers USAUSA Team Columbia-HTC 2'20’’
9. ITAITA Vincenzo Nibali Liquigas 2'30’’
10. the Czech Republicthe Czech Republic Roman Kreuziger Liquigas 2'35’’

Um Spaweck[änneren | Quelltext änneren]


Vuelta Ciclista al País Vasco
1924 | 1925 | 1926 | 1927 | 1928 | 1929 | 1930 | 1935
1969 | 1970 | 1971 | 1972 | 1973 | 1974 | 1975 | 1976 | 1977 | 1978 | 1979 | 1980 | 1981 | 1982 | 1983 | 1984 | 1985 | 1986 | 1987 | 1988 | 1989 | 1990 | 1991 | 1992 | 1993 | 1994 | 1995 | 1996 | 1997 | 1998 | 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013


UCI ProTour 2009
Tour Down Under | Ronde van Vlaanderen | Vuelta Ciclista al País Vasco | Gent-Wevelgem | Amstel Gold Race | Tour de Romandie | Volta Ciclista a Catalunya | Critérium du Dauphiné Libéré | Tour de Suisse | Clásica Ciclista San Sebastián | Tour de Pologne | Vattenfall Cyclassics | Eneco Tour | Grand Prix Ouest-France