Joop Zoetemelk

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search

De Joop Zoetemelk gebuer den 3. Dezember 1946 ass e fréieren hollännesche professionelle Vëlossportler.

Hien ass als Profi vun 1970 bis 1987 gefuer, an hält de Rekord mat 16 Participatioune beim Tour de France, déi en all zu Enn gefuer ass. Eng Kéier konnt en den Tour gewannen an zwar den Tour vun 1980.

Palmarès[edit | edit source]

1969[edit | edit source]

1972[edit | edit source]

1974[edit | edit source]

1975[edit | edit source]

1976[edit | edit source]

1977[edit | edit source]

1978[edit | edit source]

1979[edit | edit source]

1980[edit | edit source]

1981[edit | edit source]

  • 1. am Grand Prix Pino Cerami

1983[edit | edit source]

  • 1. am Tour du Haut-Var

1985[edit | edit source]

1987[edit | edit source]

Um Spaweck[edit | edit source]

Commons: Joop Zoetemelk – Biller, Videoen oder Audiodateien