Val Langehegermann

Vu Wikipedia
Op d'Navigatioun wiesselen Op d'Siche wiesselen

De Val Langehegermann, gebuer de 26. Februar 1937, ass e fréiere lëtzebuergesche Vëlossportler ( B ) an Dëschtennisspiller ( A ).

1. Lizenz 1. August 1964 beim Les Rapides Lampertsbierg. Vun 1965 u beim ACT Kopstal.

Hien ass de Koseng vum Sylvain Langehegermann an Nico Langehegermann

Dëschtennis[änneren | Quelltext änneren]

Palmarès als Dëschtennisspiller[änneren | Quelltext änneren]

  • Lizenz No 166 ausgestallt den 21.08.1952
  • International Selektioune fir Lëtzebuerg: +- 70
  • WM Bedeelegungen:
  • EM Bedeelegungen:
  • Fir d'Lëtzebuerger Dëschtennisfederatioun
    • Member vum Comité Directeur: 1977-1979 / 1995-1996 / 1998-2002/
    • Member vun der Kaderkommissioun:1973-1979 / President:1977-1979 / 1995-1996
    • President vun der Organisatiounskommissioun: 1998-2002
  • D.T. Howald/Bonneweg
    • Aktive Member: 1952-1953
  • D.T. CAPIP 1937 Luxembourg anc. C.A.SPORA
    • Aktive Member: 1953-1976
    • Sekretär: 1959-1960
    • Tresorier: 1960-1962
  • D.T.BRIDDEL
    • 1976-1977
  • D.T. REIMECH
    • Aktive Member: 1977-1985 (4x Lëtzebuerger Equipemeeschter)
    • Member am Komitee: 1977-1989
  • D.T. NIDDERDONVEN
    • Aktive Member: 1989-1991
  • D.T. NIDDERAAWEN 1991-2007 + 2009
    • Member am Komitee: 1991-2007
    • Sekretär: 1991-1992
    • President: 1992-2005
  • D.T.ZEWEN: 1985-1989
  • D.T.Gelb-Rot TREIER: 1994-1999
  • D.T.MANOM 1999-2003
  • TTC BESSERINGEN vum 01.07.03 - 01.07.2006
  • DT DIDDELENG 01.07.2006 - 01.07.2008
  • Bous (Sarre) 01.07.2007 - 01.07.2009
  • D.T. Zewen: 01.07.2009 - 01.07.2015
  • D.T.C. Mäertert: 01.07.2015 -
  • 'Gemeng Nidderaanwen'
    • Member vun der Sportkommissioun 1988 – 2005

RESULTATER

  • National Meeschterschafte vu Lëtzebuerg:
    • Eenzel:
      • Vizemeeschter vu Lëtzebuerg (Finalist Felten Félix) 1964
      • 3.: 1961
    • Dubbel:
      • Champion vu Lëtzebuerg 1961 mam Marcel Kirpes +
      • 3.: 2003 an 2004 mam Joël Kox
  • Nationale Kriterium Top 12: 9. Joer 2003 !!!!!3. Joer 19--
  • Trophée National, bescht Equippe vum Joer:
    • 1982 an 1983 mat der Härennationalequipe an dem Europaligateam

Palmarès Veteranen WM

  • Eenzel
    • Helsinki Vizeweltmeeschter 1984 Over 40 Selwer Medail
    • Rimini 3. 1986 Over 40 Bronze Medail
    • Zagreb 5. 1988 Over 50
    • Lillehammer 5. 1996 Over 50
    • Manchester 3. 1998 Over 60 Bronze Medail
    • Yokohama Weltmeeschter 2004 Over 65 Gold Medail
    • Rio de Janeiro 2008 1/4 Finall
  • Dubbel
    • Baltimore mam S. Budzisz (GER) 3. 1990 Over 50 Bronze Medail
    • Melbourne " " 3. 1994 Over 50 Bronze Medail
    • Lillehammer " " 5. 1996 Over 50
    • Vancouver " Vizeweltmeeschter 2000 Over 60 Selwer Medail
    • Yokohama mam Gässler Hans-Jörg 3. 2004 Over 65 Bronze Medail
    • Luzern mam Horst Werckmann Weltmeeschter 2002 Over 60 Gold Medail
    • Rio de Janeiro mam Gässler Hans-Jörg 3- 2008 Over 70 Bronze Medail

Palmarès Veteranen EM

Palmarès Veteranen EM

  • Eenzel
    • Wien 5. 1995 Over 50
    • Aarhus 3. 2000 Over 60 Bronze Medail
    • Rotterdam Vizeeuropameeschter 2007 Over 70 Selwer Medail
  • Dubbel
    • Prague mam S.Budzisz 5. 1997 Over 60
    • Goeteborg mam D. Lippelt (GER) 3. 1999 Over 60 Bronze Medail
    • Courmayeur mam H. Werckmann+ 3. 2003 Over 60 Bronze Medail
    • Porec (CRO) mam Dr Stolzenburg (GER) Europameeschter 2009 "Over 70" Goldmedail

Masters Games (Olympesch Spiller fir Veteranen

  • 'Eenzel
    • Toronto 3. 1985 Over 40 Bronze Medail
    • Aarhus 2. 1989 Over 50 Selwer Medail
  • DOUBLE
    • Toronto mam S.Budzisz 1. 1985 "Over 40" Goldmedail
    • Aarhus 1. 1989 Over 50 Gold Medail
  • Gemeschten-Dubbel
    • Toronto: 1. am Joer 1985 mam Edith Santifaller "Over 40" Goldmedail
    • Aarhus: 2. am Joer 1989 Over 50 Selwer Medail

Palmarès als Vëlossportler[änneren | Quelltext änneren]

1964[änneren | Quelltext änneren]

Ufank vun der Vëloscarrière : August 1964

  • 9. August: Interclubmeeschterschaft 12.
  • 23. August: GP François Faber 29.

1965[änneren | Quelltext änneren]

  • 02.05. GP des Villes Martyrs 2. Etapp 6.
  • 09.05. Tour des 2 Luxembourg 2. Etapp 7.
  • 13.06. Course zu Maartel 3.
  • 11.07. GP de nos Héros zu Alzeng 8
  • 01.08. National Stroossemeeschterschafte 6.
  • 08.08. Course Elva 3.
  • 30.08. Course an der Millebach 9.
  • 12.09. Interclubmeeschterschaft 8.
  • 19.09. Course zu Bouillon (B) 11.
  • 26.09. Zentrumsmeeschterschaften 2.

1966[änneren | Quelltext änneren]

  • 2. Abrëll: 2. am Futur Géant de la route
  • 9. Abrëll: 2. an enger Course zu Gréiwemaacher
  • 11. Abrëll: 2. an enger Course zu Attem
  • 11. Abrëll: 7. an enger Course zu Longuyon
  • 17. Abrëll: Course zu Mamer 5.
  • 14. Mee: GP Nilles Dummeldéng 1.
  • 21. Mee: Flèche du Sud 18.
  • 11. Juni: 24. Österreich-Rundfahrt 7.Etapp 10. 8. Etapp 10.
  • 19. Juni:. Course zu Bouneweg 2.
  • 02. Juli: Course zu Schëffleng 6.
  • 16. Juli: GP DE NOS HÉROS Alzeng 1.
  • 23. Juli: Coupe de la Souveraine 5.
  • 24. Juli: Course an der Millebach 2.
  • 31. Juli: National Stroossemeeschterschaften 6.
  • 21. August:Course zu Koplesch 3.
  • 25. September: Interclubmeeschterchaften 4.
  • 02. Oktober: Course zu Esch (VSE) 3.

1967[änneren | Quelltext änneren]

  • 11. Februar: Cyclo Cross zu Esch (VSE) 10.
  • 12. Mäerz: Meeschterschafte vum Zentrum 2.
  • 19. Mäerz: GP Peugeot zu Dummeldeng 5.
  • 02. Abrëll: Course zu Bartreng 7.
  • 09. Abrëll: Course zu Téiteng 7.
  • 30. Abrëll: GP des Villes Martyrs 7.
  • 27. Mee: GP um Belair 7.
  • 28. Mee: Course zu Koplesch 9.
  • 10. Juni: GP REA zu Bouneweg
    • 1. Etapp 4.
    • 2. Etapp 4.
    • 3. Etapp 1.
    • Generalklassement 1.
  • 24. Juni: Tour des 12 Cantons 11.
  • 02. Juli: Course zu Péiteng 3.
  • 09. Juli: Course zu Koplesch 7.
  • 15. Juli: GP de Nos Héros zu Alzeng 2.
  • 16. Juli: Course zu Stroossen 5.
  • 13. August: Interclubmeeschterschaften 8.
  • 20. August: Grand Prix François Faber 4.
  • 31. August: 23. bei de Weltmeeschterschaften 100 km géint Zäit an der Equipe zu Heerlen
  • 08. Oktober: Course zu Esch (VSE) 11.

1968[änneren | Quelltext änneren]

  • 4. Februar: 10. beim Cyclo Cross zu Hamm
  • 11. Februar: 6. bei de Lëtzebuerger Meeschterschaften am Cyclo Cross
  • 20. Abrëll: 5. beim GP Hubert Clement zu Esch (UCE)
  • 27. Abrëll: 2. bei enger Course zu Beetebuerg
  • 4. Mee: 11. am Generalklassement vum GP des Villes Martyrs
  • 11. Mee: 11. beim GP um Belair
  • 18. Mee Gewënner vum GP Sinalco zu Ettelbréck (2. Nico 3. Sylvère)
  • 19. Mee: 12. bei enger Course zu Hamm
  • 25. Mee: 8. am Generalklassement vun der Flèche du Sud
  • 23. Juni: 3. bei enger Course zu Diddeleng
  • 07. Juli: 5. am Generalklassement vum Tour des 12 Cantons
  • 13. Juli: 1. beim GP de Nos Héros zu Alzeng
  • 14. Juli: Course zu Koplesch 5.
  • 21. Juli: 7. am Generalklassement vum GP REA zu Bouneweg
  • 28. Juli: 3. bei den Nationale Stroossemeeschterschaften
  • 03. August: Interclubmeeschterschaften 5.
  • 04. August: Course zu Koplesch 6.
  • Stroosseweltmeeschterschaften um Nürburgring
  • 25. August: 12. am Generalklassement beim GP Polar (F)
  • 31. August: GP Félix Melchior 11.
  • 01. September: Course zu Téiteng 3.
  • 07. September GP Alex Schmitz 11.
  • 25.-29. September Giro del Lazio (IT)
  • 15. Dezember: Cyclo Cross zu Wooltz 1.
  • Gewënner vum Trophée vum beschte Cycliste vum Joer (Coupe Républicain)

1969[änneren | Quelltext änneren]

  • 19. Januar: Cyclo Cross zu Alzeng 15.
  • 25. Januar: Cyclo Cross zu Käl 12.
  • 26. Januar: Cyclo Cross zu Téiteng 10.
  • 13. Abrëll: GP Henri Kellen 10.
  • 20. Abrëll: Course zu Beetebuerg 11.
  • 25.-27. Abrëll: 16.am Generalklassement beim GP des Villes Matyres
    • 3. Etapp 11.
    • 4. Etapp 3.
  • 01. Mee: Rund um den Henningerturm (D) 7.
  • 03. Mee: GP um Belair 7.
  • 04. Mee: GP Sinalco zu Ettelbréck 4.
  • 26. Mee: Course zu l'Église (B) 7.
  • 18. Juni: Course zu Annemasse (CH) 13.
  • 22. Juni: 3. bei den Nationale Stroossemeeschterschaften
  • 28. Juni: Course zu Diddeleng 7.
  • 29. Juni: Course zu Mamer 8.
  • 06. Juli: Tour des 12 Cantons
    • 2. Etapp 9.
    • 3. Etapp 7.
  • 12. Juli: GP de Nos Héros zu Alzeng 8.
  • 13. Juli: Course zu Koplesch 6.
  • 19. Juli: Grousse Präis vun der Stad Lëtzebuerg 6.
  • 27. Juli: Course zu Piennes (F) 7.
  • 03. August: Saarlandrundfahrt 5.
  • 10. August: Grand Prix François Faber 10.
  • Weltmeeschterschaften zu Brno (CZE) op der Strooss an 100 km Equippen Zäitfueren
  • 31. August: Interclubmeeschterschaften 7.
  • 06. September:GP Alex Schmitz 6.
  • 14. September: Course zu Longchamps (B) 3.
  • 21. September: Course zu Wellin (B) 2.
  • 29. September: Course zu Maissin (B) 6.
  • 07. Oktober: Course zu Mannheim (D) 3.
  • 14. September: Course zu Köln (D) 8.
  • 09. November: Cyclo Cross zu Ettelbréck 6.
  • 13. November: Cyclo Cross zu Sarrebourg (F) 10.
  • Trophée vum beschte Cycliste vum Joer (Coupe Répu) 2.

1970[änneren | Quelltext änneren]

  • 15. Mäerz Köln-Schuld-Köln (D) 11.
  • 22. Mäerz GP Peugeot (VSD) 6.
  • 04. Abrëll Futur Géant de la Route 11.
  • 25. Abrëll GP Hubert Clement (UCE) 6.
  • 01. Mee Rund um den Henninger-Turm 19.
  • 09. Mee 11. am Generalklassement Flèche du Sud
  • 10. Mee Course zu Koplesch 3.
  • 17. Mee Course zu l'Église (B) 5.
  • 31. Mee Course zu Käl clm 4.
  • 31. Mee Course zu Käl 5.
  • 07. Juni Course zu Péiteng 6.
  • 21. Juni Gewënner vun de Lëtzebuerger Stroossemeeschterschaften
  • 28. Juni 28. am Generalklassement vum Tour de Yougoslavie
  • 05. Juli 13. an der schwéierster Biergetapp
  • 12. Juli GP de Nos Héros zu Alzeng 6.
  • 18.-19. Juli Grousse Präis vun der Stad Lëtzebuerg 9.
  • 26. Juli Course zu Piennes (F) 4.
  • 01.-02. August 8. am Generalklassement vum Grand Prix François Faber
  • 09. August 1. am Generalklassement vum GP des Villes Martyrs (UCK)
    • 1. Etapp 6.
    • 2. Etapp 1.
  • Weltmeeschterschaft zu Mendrisio (CH)
  • 23. August Interclubmeeschterschaft 5.
  • 29. August Course zu Tirlemont (B) 11.
  • 12.-13.September 8.am Generalklassement Course zu Stavelot (B)
    • 1. Etapp 9.
    • 2. Etapp 14.
    • 3. Etapp 4.
  • 19. September Course zu Aachen(D) 7.
  • --. September Course zu Jupille (B) 7.
  • --. September Course zu Nassau-Lahn (D) 2.
  • --. September Course zu Tirlemont (B) 7.
  • 20. September Course zu Dieuze (F) 6.
  • 27. September GP Alex Schmitz 7.
  • 17. Oktober Course zu Köln 13.
  • Trophée vum beschte Cycliste vum Joer (Coupe Répu) 3.

1971[änneren | Quelltext änneren]

  • 28. Mäerz GP Peugeot (VSD) 9.
  • 24. Abrëll GP Hubert Clement 7.
  • 02. Mee Course zu Mamer 8.
  • 08. Mee GP um Belair 6.
  • 20. Mee 12. am Generalklassement Flèche du Sud
  • 05.-12. Juni 32. am Generalklassement vun der Österreich-Rundfahrt
    • 3. Etapp 10.
    • 5. Etapp 10.
    • 8. Etapp 10. (Grossglockner)
  • 18. Juni Course zu Stavelot 4.
  • 27. Juni National Stroossemeeschterschaften 3.
  • 03. Juli GP Félix Melchior 10.
  • 11. Juli Course zu Koplesch 3.
  • 01. August Course zu Koplesch 6.
  • 08. August Course préolympique zu München 19.
  • 15. August Course zu Nassau-Lahn (D) 10.
  • 22. August Grand Prix François Faber 15.
  • 15. September Course zu Mayen (D) 5.
  • 26. September Course zu Mannheim (D) 2. (1.Fedor den Hertogh)
  • 02. Oktober Interclubmeeschterschaften 3.
  • 03. Oktober Course zu Esch (VSE) 5.

1972[änneren | Quelltext änneren]

  • 09. Abrëll GP Hubert Clement 10.
  • 29. Abrëll Course zu Péiteng 12.
  • 06. Mee GP um Belair 13.
  • 28. Mee course zu Koplesch 10.
  • 05. Juni 6. am Generalklassement vum GP Félix Melchior 2. Etapp 10.
  • 11. Juni Tour duerch d'Vogesen 14.
  • 20. August Course zu Koplesch 9.
  • 28. August Gewënner vun der Veteranen Coupe du Monde zu Sankt Johann/Tirol cat. 35-40 Joer
  • 24. September Course zu Schëtter 13.