Real Madrid

Vu Wikipedia
Wiesselen op: Navigatioun, sichen
Soccer stub.svg Dëse Sportsartikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir Hëllef braucht beim Schreiwen, da luusst bis an d'FAQ eran.
Real Madrid
Logo Real Madrid.svg
Offiziellen Numm: Real Madrid Club de Fútbol
Spëtznumm: Los Blancos (Déi Wäiss)
Los Merengues
Grënnung: 6. Mäerz 1902
Stadion: Estadio Santiago Bernabéu
Plazen: 80.162
President: Florentino Peréz
Trainer: Carlo Ancelotti
Liga: Primera División
2010/11 2. Plaz
Trikotfarben
Trikotsfaarwen
Trikotsfaarwen
Trikotfarben
Trikotsfaarwen
Trikotsfaarwen
Trikotsfaarwen
Éischt Uniform
Trikotfarben
Trikotsfaarwen
Trikotfarben
Trikotsfaarwen
Trikotfarben
Trikotsfaarwen
Trikotsfaarwen
Trikotsfaarwen
Zweet Uniform
Trikotsfaarwen
Trikotfarben
Trikotsfaarwen
Trikotsfaarwen
Trikotsfaarwen
Trikotsfaarwen
Ersatzuniform

De Foussballclub Real Madrid Club de Fútbol ass ee vun de bekanntste Foussballclibb op der Welt.

Mat néng Erfolleger an der UEFA Champions League an zwéin am UEFA-Cup ass en deen erfollegräichste Veräin vun Europa.

Geschicht

Presidenten

  1. Julián Palacios: 1900-02, Español de Madrid
  2. Juan Padrós: 1902-04 Madrid FC
  3. Carlos Padrós: 1904-08
  4. Adolfo Meléndez: 1908-16
  5. Pedro Parages: 1916-25 Real Madrid CF
  6. Luis de Urquijo: 1926-29
  7. Luis Usera Bugallal: 1929-35
  8. Rafael Sánchez Guerra: 1935-39
  9. Adolfo Meléndez: 1939-40
  10. Antonio Santos Peralba: 1940-43
  11. Santiago Bernabéu: 1943-78
  12. Luis de Carlos: 1978-85
  13. Ramón Mendoza: 1985-95
  14. Lorenzo Sanz: 1995-2000
  15. Florentino Pérez: 20002006
  16. Fernando Martín Álvarez: 2006-2006
  17. Luis Gómez-Montejano: 2006-2006
  18. Ramón Calderón: 2006-2009
  19. Florentino Pérez: 2009

Trainer

Kader

Stand: Juli 2006

Palmarès

  • Zwéin Erfolleger am UEFA Cup:
    • 1984/85
    • 1985/86
  • Dräi Erfolleger am Weltpokal:
    • 1960
    • 1998
    • 2002
  • 29 spuenesch Meeschtertitelen:
    • 1931/32, 1932/33, 1953/54, 1954/55, 1956/57, 1957/58, 1960/61, 1961/62, 1962/63, 1963/64, 1964/65, 1966/67, 1967/68, 1968/69, 1971/72, 1974/75, 1975/76, 1977/78, 1978/79, 1979/80, 1985/86, 1986/87, 1987/88, 1988/89, 1989/90, 1994/95, 1996/97, 2000/01, 2002/03, 2007/08
  • 17 Erfolleger am spuenesche Pokal:
    • 1904/05, 1905/06, 1906/07, 1907/08, 1916/17, 1933/34, 1935/36, 1945/46, 1946/47, 1961/62, 1969/70, 1973/74, 1974/75, 1979/80, 1981/82, 1988/89, 1992/93
Commons: Real Madrid – Biller, Videoen oder Audiodateien