Volta Ciclista a Catalunya

Vu Wikipedia
Op d'Navigatioun wiesselen Op d'Siche wiesselen
Soccer stub.svg Dëse Sportsartikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

D'Volta Ciclista a Catalunya ass eng Etappecourse déi zanter 1911 a Katalounien gefuer gëtt.

D'Volta gëtt vun der Vëlosektioun vun der Unió Esportiva de Sants organiséiert. D'Unió Esportiva de Sants ass de 26. Abrëll 1922 gegrënnt ginn. Si ass aus der Fusioun vun de véier Entitéiten Internacional CF, Centre Sports de Sants, Club Ciclista Nou Velòdrom de Sants a Velo Club Sants entstanen.

D'Unió Esportiva de Sants an hir Vëlossektioun hunn hire Sëtz zu Barcelona, am Häerz vum Quartier Sants.

Am Joer 1940 huet de Lëtzebuerger Christophe Didier d'Volta gewonnen an de Mett Clemens war zweete ginn.

Zanter 2005 gehéiert dës Course zu der Serie vum UCI ProTour.

Gewënner[änneren | Quelltext änneren]

Wikidata-logo S.svgJoerGewënnerZweetenDrëtten
1911ESP Sebastián Masdeu i MenasanchESP Josep MagdalenaESP Vicente Blanco
1912ESP Josep MagdalenaESP Joaquim MartíESP Antoni Crespo
1913ESP Joaquim MartíESP Antoni CrespoESP Guillermo Antón
1914-1919 Net gefuer wéinst ënner anerem dem Éischte Weltkrich
1920FRA José PelletierFRA José NatESP Jaume Janer
1921-1922 Net gefuer
1923FRA Maurice VilleFRA José PelletierFRA José Nat
1924ESP Muç MiquelESP Teodor MonteysESP Victorino Otero
1925ESP Muç MiquelESP Jaume JanerESP Teodor Monteys
1926FRA Victor FontanESP Muç MiquelESP Mariano Cañardo
1927FRA Victor FontanESP Mariano CañardoFRA Georges Cuvelier
1928ESP Mariano CañardoESP Muç MiquelESP Juli Borràs
1929ESP Mariano CañardoBEL Jean AertsITA Arturo Bresciani
1930ESP Mariano CañardoFRA Marcel MaurelESP Ricardo Montero
1931ESP Salvador CardonaESP Mariano CañardoITA Aleardo Simoni
1932ESP Mariano CañardoITA Domenico PiemontesiESP Isidre Figueras
1933SUI Alfredo BovetITA Ambrogio MorelliBEL Antoon Dignef
1934ITA Bernardo RogoraBEL Alfons DeloorITA Nino Sella
1935ESP Mariano CañardoESP Fédérico EzquerraBEL Joseph Huts
1936ESP Mariano CañardoBEL Frans BonduelESP Juan Gimeno
1937-1938 Net gefuer wéinst dem Spuenesche Biergerkrich
1939ESP Mariano CañardoESP Diego ChaferESP Fermín Trueba
1940LUX Christophe DidierLUX Mett ClemensESP Mariano Cañardo
1941ESP Francisco Antonio AndrésESP Andreu Canals PerellóESP Josep Campamà Roca
1942ESP Fédérico EzquerraESP Julián BerrenderoESP Diego Chafer
1943ESP Julián BerrenderoESP Vicente MiróESP Antonio Destrieux López
1944ESP Miquel CasasESP Dalmacio LangaricaESP Vicente Miró
1945ESP Bernardo RuizESP Juan GimenoSUI Robert Zimmermann
1946ESP Julián BerrenderoSUI Gottfried WeilenmannESP Bernardo Capó
1947ESP Emilio RodríguezESP Miquel Gual BauzàSUI Georges Aeschlimann
1948ESP Emilio RodríguezITA Giulio BresciITA Ezio Cecchi
1949FRA Emile RolESP Miguel PobletFRA Robert Desbats
1950ESP Antonio GelabertESP José Serra GilESP Francesc Massip i Llop
1951ITA Primo VolpiESP Francesc Massip i LlopESP Manuel Rodríguez Barros
1952ESP Miguel PobletITA Adolfo GrossoESP José Serra Gil
1953ESP Salvador BotellaESP Francesc Massip i LlopESP José Serra Gil
1954ITA Walter SerenaESP Albert Sant i AlentàESP Miguel Poblet
1955ESP José Gómez del MoralESP Gabriel CompanyESP Emilio Rodríguez
1956ESP Anicet UtsetESP Vicente IturatESP Francesc Massip i Llop
1957ESP Jesús LoroñoESP Salvador BotellaESP René Marigil
1958BEL Richard Van GenechtenESP Gabriel MasESP Anicet Utset
1959ESP Salvador BotellaESP Fernando ManzanequeESP José Herrero Berrendero
1960ESP Miguel PobletESP José Pérez-FrancésESP Emilio Cruz Díaz
1961FRA Henri DuezESP Jordi Nicolau i MorlàESP Juan Manuel Menéndez Gómez
1962ESP Antonio KarmanyESP Manuel Martín PiñeraESP Ginés García Perán
1963FRA Joseph NovalesESP Angelino SolerESP Antonio Suárez Vázquez
1964FRA Joseph CarraraITA Pasquale FabbriESP José María Errandonea
1965ESP Antonio Gómez del MoralESP Carlos EcheverríaITA Roberto Poggiali
1966NED Arie den HartogFRA Jacques AnquetilFRA Paul Gutty
1967FRA Jacques AnquetilESP Antonio Gómez del MoralSUI Robert Hagmann
1968BEL Eddy MerckxITA Felice GimondiITA Giancarlo Ferretti
1969ESP Mariano DíazITA Franco BitossiESP Jesús Manzaneque
1970ITA Franco BitossiESP Francisco GaldósFRA Bernard Labourdette
1971ESP Luis OcañaFRA Bernard LabourdetteESP Domingo Perurena
1972ITA Felice GimondiESP José Antonio González LinaresESP Antonio Martos Aguilar
1973ESP Domingo PerurenaESP Jesús ManzanequeESP Antonio Martos Aguilar
1974FRA Bernard ThévenetESP Andrés OlivaESP Domingo Perurena
1975ITA Fausto BertoglioFRA Michel LaurentPOR José Martins Freitas
1976ESP Enrique Martínez HerediaBEL Ronald De WitteESP Agustín Tamames
1977BEL Freddy MaertensBEL Johan De MuynckNED Joop Zoetemelk
1978ITA Francesco MoserESP Francisco GaldósESP Pedro Torres
1979ESP Vicente BeldaESP Pedro VilardeboFRA Christian Jourdan
1980ESP Marino LejarretaNED Johan van der VeldeESP Vicente Belda
1981ESP Faustino RupérezSUI Serge DemierreESP Marino Lejarreta
1982ESP Alberto Fernández BlancoESP Pedro Muñoz Machín RodríguezESP Julián Gorospe
1983ESP José RecioESP Faustino RupérezSUI Julius Thalmann
1984IRL Sean KellyESP Pedro Muñoz Machín RodríguezESP Ángel Arroyo
1985GBR Robert MillarIRL Sean KellyESP Julián Gorospe
1986IRL Sean KellyESP Álvaro PinoFRA Charly Mottet
1987ESP Álvaro PinoESP Ángel ArroyoESP Iñaki Gastón
1988ESP Miguel IndurainESP Laudelino CubinoESP Marino Lejarreta
1989ESP Marino LejarretaESP Pedro DelgadoESP Álvaro Pino
1990ESP Laudelino CubinoESP Marino LejarretaESP Pedro Delgado
1991ESP Miguel IndurainESP Pedro DelgadoSUI Alex Zülle
1992ESP Miguel IndurainSUI Tony RomingerESP Antonio Martín
1993COL Álvaro MejíaITA Maurizio FondriestESP Antonio Martín
1994ITA Claudio ChiappucciESP Fernando EscartínESP Pedro Delgado
1995FRA Laurent JalabertESP Melcior MauriESP Jesús Montoya
1996SUI Alex ZülleAUS Patrick JonkerITA Marco Fincato
1997ESP Fernando EscartínESP Ángel CaseroESP Mikel Zarrabeitia
1998COL Hernán BuenahoraAUT Georg TotschnigESP Fernando Escartín
1999ESP Manuel Beltrán MartínezESP Roberto HerasESP José María Jiménez
2000ESP José María JiménezESP Óscar SevillaITA Leonardo Piepoli
2001ESP Joseba BelokiESP Igor González de GaldeanoESP Fernando Escartín
2002ESP Roberto HerasESP Aitor GarmendiaESP Luis Pérez Rodríguez
2003ESP José Antonio PecharrománESP Roberto HerasESP Koldo Gil
2004ESP Miguel Ángel Martín PerdigueroRUS Vladimir KarpetsESP Roberto Laiseka
2005UKR Yaroslav PopovychITA Leonardo PiepoliFRA David Moncoutié
2006ESP David CañadaCOL Santiago BoteroFRA Christophe Moreau
2007RUS Vladimir KarpetsAUS Michael RogersRUS Denis Nikolajewitsch Menschow
2008ESP Gustavo César VelosoCOL Rigoberto UránFRA Rémi Pauriol
2009ESP Alejandro ValverdeIRL Daniel MartinESP Haimar Zubeldia
2010ESP Joaquim RodríguezESP Xavier TondoEST Rein Taaramäe
2011ITA Michele ScarponiIRL Daniel MartinUSA Christopher Horner
2012SUI Michael AlbasiniESP Samuel SánchezBEL Jurgen Van Den Broeck
2013IRL Daniel MartinESP Joaquim RodríguezITA Michele Scarponi
2014ESP Joaquim RodríguezESP Alberto ContadorUSA Tejay van Garderen
2015AUS Richie PorteESP Alejandro ValverdeITA Domenico Pozzovivo
2016COL Nairo QuintanaESP Alberto ContadorIRL Daniel Martin
2017ESP Alejandro ValverdeESP Alberto ContadorESP Marc Soler
2018ESP Alejandro ValverdeCOL Nairo QuintanaFRA Pierre Latour
2019COL Miguel Ángel LópezGBR Adam YatesCOL Egan Bernal

Literatur zum Thema[änneren | Quelltext änneren]

  • Juan Plans Bosch: Volta ciclista a Catalunya, Sección de Ciclismo de la M. D. de Sants, Barcelona, 1976

Um Spaweck[änneren | Quelltext änneren]

UCI ProTour Courssen
Tour Down Under | Ronde van Vlaanderen | Vuelta Ciclista al País Vasco | Gent - Wevelgem | Amstel Gold Race | Tour de Romandie | Volta Ciclista a Catalunya | Critérium du Dauphiné | Tour de Suisse | Clásica Ciclista San Sebastián - San Sebastián | Tour de Pologne | Vattenfall Cyclassics | Eneco Tour | Bretagne Classic Ouest-France