Vuelta Ciclista al País Vasco

Vu Wikipedia
Wiesselen op: Navigatioun, sichen
Soccer stub.svg Dëse Sportsartikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir Hëllef braucht beim Schreiwen, da luusst bis an d'FAQ eran.

D'Vuelta Ciclista al País Vasco (op baskesch: Euskal Herriko txirrindulari itzulia) ass eng Etappecourse mam Vëlo, déi am Baskeland gefuer gëtt.

Den Nicolas Frantz huet 1926 d'Vuelta Ciclista al País Vasco gewonnen.

Zanter 2005 gehéiert dës Course zu der Serie vum UCI ProTour.

D'Gewënner[änneren | Quelltext änneren]

Joer
Gewënner
Nationalitéit
Etappen Total Distanz Artikel vun der Course
1924 Francis Pélissier Flag of France.svg Frankräich 3 623 km Vuelta 1924
1925 Auguste Verdyck Flag of Belgium (civil).svg Belsch 3 670 km Vuelta 1925
1926 Nicolas Frantz Flag of Luxembourg.svg Lëtzebuerg 4 746 km Vuelta 1926
1927 Victor Fontan Flag of France.svg Frankräich 4 747 km Vuelta 1927
1928 Maurice De Waele Flag of Belgium (civil).svg Belsch 4 762 km Vuelta 1928
1929 Maurice De Waele Flag of Belgium (civil).svg Belsch 4 723 km Vuelta 1929
1930 Mariano Cañardo Flag of Spain.svg Spuenien 4 723 km Vuelta 1930
1935 Gino Bartali Flag of Italy (1861-1946).svg Italien 5 873 km Vuelta 1935
1969 Jacques Anquetil Flag of France.svg Frankräich 5 891 km Vuelta 1969
1970 Luis Pedro Santamarina Flag of Spain.svg Spuenien 5 877 km Vuelta 1970
1971 Luis Ocaña Flag of Spain.svg Spuenien 5 875 km Vuelta 1971
1972 José Antonio Gonzalez Linares Flag of Spain.svg Spuenien 5 810 km Vuelta 1972
1973 Luis Ocaña Flag of Spain.svg Spuenien 5 824 km Vuelta 1973
1974 Miguel-Maria Lasa Flag of Spain.svg Spuenien 5 888 km Vuelta 1974
1975 José Antonio Gonzalez Linares Flag of Spain.svg Spuenien 5 830 km Vuelta 1975
1976 Gianbattista Baronchelli Flag of Italy.svg Italien 5 763 km Vuelta 1976
1977 José Antonio Gonzalez Linares Flag of Spain.svg Spuenien 5 794 km Vuelta 1977
1978 José Antonio Gonzalez Linares Flag of Spain.svg Spuenien 5 811 km Vuelta 1978
1979 Giovanni Battaglin Flag of Italy.svg Italien 5 827 km Vuelta 1979
1980 Alberto Fernandez Flag of Spain.svg Spuenien 5 907 km Vuelta 1980
1981 Silvano Contini Flag of Italy.svg Italien 5 813 km Vuelta 1981
1982 José-Luis Laguia Flag of Spain.svg Spuenien 5 875 km Vuelta 1982
1983 Julian Gorospe Flag of Spain.svg Spuenien 5 856 km Vuelta 1983
1984 Sean Kelly Flag of Ireland.svg Irland 5 868 km Vuelta 1984
1985 Pello Ruiz-Cabestany Flag of Spain.svg Spuenien 5 869 km Vuelta 1985
1986 Sean Kelly Flag of Ireland.svg Irland 5 788 km Vuelta 1986
1987 Sean Kelly Flag of Ireland.svg Irland 5 853 km Vuelta 1987
1988 Erik Breukink Flag of the Netherlands.svg Holland 5 853 km Vuelta 1988
1989 Stephen Roche Flag of Ireland.svg Irland 5 676 km Vuelta 1989
1990 Julian Gorospe Flag of Spain.svg Spuenien 5 825 km Vuelta 1990
1991 Claudio Chiappucci Flag of Italy.svg Italien 5 792 km Vuelta 1991
1992 Tony Rominger Flag of Switzerland.svgEidelt Bild.jpg Schwäiz 5 806 km Vuelta 1992
1993 Tony Rominger Flag of Switzerland.svgEidelt Bild.jpg Schwäiz 5 882 km Vuelta 1993
1994 Tony Rominger Flag of Switzerland.svgEidelt Bild.jpg Schwäiz 5 869 km Vuelta 1994
1995 Alex Zülle Flag of Switzerland.svgEidelt Bild.jpg Schwäiz 5 799 km Vuelta 1995
1996 Francesco Casagrande Flag of Italy.svg Italien 5 818 km Vuelta 1996
1997 Alex Zülle Flag of Switzerland.svgEidelt Bild.jpg Schwäiz 5 860 km Vuelta 1997
1998 Iñigo Cuesta Flag of Spain.svg Spuenien 5 887 km Vuelta 1998
1999 Laurent Jalabert Flag of France.svg Frankräich 5 838 km Vuelta 1999
2000 Andreas Klöden Flag of Germany.svg Däitschland 5 823 km Vuelta 2000
2001 Raimondas Rumsas Flag of Lithuania.svg Litauen 5 752 km Vuelta 2001
2002 Aitor Osa Flag of Spain.svg Spuenien 5 755 km Vuelta 2002
2003 Iban Mayo Flag of Spain.svg Spuenien 5 753 km Vuelta 2003
2004 Denis Menchov Flag of Russia.svg Russland 5 767 km Vuelta 2004
2005 Danilo Di Luca Flag of Italy.svg Italien 5 743 km Vuelta 2005
2006 José Ángel Gómez Marchante Flag of Spain.svg Spuenien 6 829 km Vuelta 2006
2007 Juan José Cobo Flag of Spain.svg Spuenien 6 863 km Vuelta 2007
2008 Alberto Contador Flag of Spain.svg Spuenien 6 838 km Vuelta 2008
2009 Alberto Contador Flag of Spain.svg Spuenien 6 812 km Vuelta 2009
2010 Christopher Horner Flag of the United States.svg USA 6 906 km Vuelta 2010
2011 Andreas Klöden Flag of Germany.svg Däitschland 6 874,2 km Vuelta 2011
2012 Samuel Sánchez Flag of Spain.svg Spuenien 6 824,6 km Vuelta 2012

Literatur zum Thema[änneren | Quelltext änneren]

  • Javier Bodega Cañas, Juan Dorronsoro Hierro: Historia de la vuelta al País Vasco, Editeur: Juan Dorronsoro, 1996

Um Spaweck[änneren | Quelltext änneren]

UCI ProTour Courssen
Tour Down Under | Ronde van Vlaanderen | Vuelta Ciclista al País Vasco | Gent - Wevelgem | Amstel Gold Race | Tour de Romandie | Volta Ciclista a Catalunya | Critérium du Dauphiné Libéré | Tour de Suisse | Clásica Ciclista San Sebastián - San Sebastián | Tour de Pologne | Vattenfall Cyclassics | Eneco Tour | Grand Prix Ouest-France
Commons: Vuelta al País Vasco – Biller, Videoen oder Audiodateien